Zelf bier brouwen in je eigen zaak

Eigen bier uit je eigen brouwerij. Zelf je eigen recepturen maken. Je eigen “signature”-bier en seizoensbieren. Gebrouwen in eigen huis!

In de jaren ’80 telde Nederland 11 brouwerijen; nu zijn dat er meer dan 200. Ambachtelijk, eerlijk, enthousiast en trots; dat geldt voor de brouwers en hun brouwsels. En de consument weet dit enthousiasme enorm te waarderen. Maar zelf bier brouwen, hoe doe je dat. Kies je voor hoge of lage gisting. Welk installatie koop je en wat kost dat. Haal je de apparatuur uit Beieren, Slovenië, of China. Kies je een 250 liter, of 2.000 liter brouwinstallatie. Nieuw of gebruikt. Waar plaats je de bierbrouwerij in je zaak en welke vergunningen en accijnsplaatsen heb je nodig. Hoe verdien je de investeringen terug.

Haak Consult heeft de experts in huis om te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Wij helpen bij het ontwerp, de vergunningen, de aankoop van de installatie, de recepturen en bij alle ander aspecten die belangrijk zijn als je eigen brouwer wordt. Tot en met het ontwerp van het flesje. Zodat de gast straks niet alleen jouw ‘home brew’ uit de tap ziet stromen, maar zelfs trots dit mooie bier mee naar huis kan nemen…..